Book online
45 85 06 09

Service

Serviceeftersyn er med til at forebygge skader og reparationer, samt skabe færrest mulige drifts- og sikkerhedsproblemer for bilejeren.

Omfanget af et serviceeftersyn fastsættes af den enkelte bilproducent/importør ud fra bilmodel samt motortype og kan også variere på baggrund af dit kørselsmønster.

Hvor ofte?

Intervallet for serviceeftersyn kan variere helt nede fra 5.000 og op til 50.000 km., men vil oftest være et sted mellem 10.000 og 30.000 km.

Køres der mindre end det specificerede km-interval, træder et tidsspecifikt serviceinterval i kraft, hvilket er hvert eller hvert andet år.

Typer af serviceeftersyn:

Der findes som udgangspunkt tre typer af eftersyn, du kan vælge mellem:

Olieservice er det grundlæggende eftersyn, som indeholder udskiftning af olie og –filter.

Lille serviceeftersyn omhandler også olie/filterskift.

Derudover vil det typisk indeholde kontrol af viskere, lys, lygter og instrumenter, smøring af døre og klapper, kontrol og justering af dæktryk samt vurdering af dækmønster/slitage, kontrol af styretøj og undervognskomponenter, kontrol af udstødningssystem, visuel kontrol af bremser og sidst en prøvekørsel, hvor bilen generelt kontrolleres og vurderes.

Stort serviceeftersyn er som regel meget lig det lille serviceeftersyn, men med den forskel, at bremser adskilles, renses og smøres ligesom gear-/bagtøjsolier samt brændstof- og pollenfilter udskiftes.