Serviceeftersyn

Serviceeftersyn er med til at forebygge skader og reparationer samt skabe færrest mulige drifts- og sikkerhedsproblemer for bilejeren.

Omfanget af et eftersyn fastsættes af den enkelte bilproducent/importør ud fra bilmodel samt motortype og kan også variere på baggrund af dit kørselsmønster.

Hvor ofte?

Intervallet for serviceeftersyn kan variere helt nede fra 5.000 og op til 50.000 km., men mest almindeligt vil være et sted mellem 10.000 og 30.000 km.

Køres der mindre end det specificerede km-interval, træder et års-interval i kraft, som er hvert eller hvert andet år.

Typer af serviceeftersyn

Der findes som udgangspunkt tre typer af serviceeftersyn, du kan vælge mellem:

Olieservice er det grundlæggende eftersyn, som indeholder udskiftning af olie og –filter.

Sommetider omfatter det også kontrol af bremse- og kølevæske, smøring af døre samt kontrol og justering af lys og dæktryk.

Lille eftersyn omhandler også olie/filterskift.

Derudover vil det typisk indeholde kontrol af visker, lys, lygter og instrumenter, smøring af døre og klapper, kontrol og justering af dæktryk samt vurdering af dækmønster/slitage, kontrol af styretøj og undervognskomponenter, kontrol af udstødningssystem, visuel kontrol af bremser og sidst en prøvekørsel, hvor bilen generelt kontrolleres og vurderes.

Stort eftersyn er som regel meget lig det lille eftersyn, men med den forskel at bremser adskilles, renses og smøres ligesom gear-/bagtøjsolier samt brændstof- og pollenfilter udskiftes. I sjældne tilfælde justeres også ventiler.

Skift af tandrem

 

De fleste producenter har angivet et interval for skift af tandrem i henholdsvis år og kilometer, alt efter hvad der kommer først.

Udskiftning af tandrem er ofte en relativ omfattende og omkostningstung operation. Udskiftning af både vandpumpe og strammeruller mv. vil som regel blive anbefalet samtidigt, da det er væsentligt billigere end ved udskiftning af disse enkeltvist og i utide.

Intervallet for udskiftning af tandrem er kun en anbefaling og ikke det samme som en garanti.

Modtag AutoPartners nyhedsbrev

AutoPartner sender nyhedsbreve va. 14 gange årligt med gode råd og tilbud.

Du kan selvfølgelig altid afmelde dig igen.

Tilmeld nyhedsbrev
Glædelig Jul & Godt Nytår!
Glædelig Jul & Godt Nytår!